Istoricul Parohiei Slobozia 2

Istorie Decembrie 12, 2012

Parohia Slobozia II Roznov a fost înfiinţată în anul 1991, la solicitarea credincioşilor care în anul 1992 au pus temelia unei noi biserici.
Toate lucrările noului lăcaş de cult s-au făcut sub supravegherea strictă a preotului paroh, la acea vreme, Năclad Constantin.
Cu ajutorul bunului Dumnezeu şi cu bunăvoinţă credincioşilor, nouă biserică a fost sfinţită la data de 29 septembrie 2002, de către IPS Mitropolit dr. Daniel al Moldovei şi Bucovinei.
Din luna decembrie 2004, la parohia nou înfiinţată a fost transferat preotul Benta Sebastian, de la Parohia Grinţieş, jud. Neamţ.

În timpul preotului actual s-au executat lucrările de pictură bisericească în tehnica fresco, de către pictorul Ciprian Istrate. Totodată, biserica a fost împodobită cu candelabre, strana arhierească şi veşminte noi. Tot în această perioadă, s-a turnat aleea care face legătura între cimitir şi biserica, cât şic că 60 m de asphalt până la drumul principal, iar gardul şi porţile au fost înlocuite şi confecţionate din fier forjat.
În anul 2009 s-a ridicat casa parohiala, precum şi paraclisul utilizat în prezent ca şi cantină socială. Aceste lucrări au fost finalizate în vara anului 2011, iar jertfă şi osteneala credincioşilor a fost încununată de sfinţirea picturii şi a casei parohiale  la data de 27 august 2011, de către IPS Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei.